Förbättra saniteten på restaurangen – installera takdusch

Coronapandemin har gjort oss alla mer medvetna om hur viktigt det är att vara ren för att undvika smitta. Även om restauranger och barer över lag är väldigt duktiga på att hålla god hygien så kan branschen bli ännu bättre.

Förbättra saniteten på din restaurang

När allt har övergått till det normala igen och folk kan börja besöka restauranger och barer som vanligt, så är det viktigt att man tar vara på tiden som varit och lär sig av den. Det har varit stort fokus på hygienen under coronapandemin och det är något som restaurangbranschen kan anamma mera. För att din restaurang ska bli mer hygienisk kan du:

  • Installera smarta takduschar åt personalen. Det kan vara bra för personalen att kunna fräscha upp sig och ta en dusch efter ett slitigt arbetspass och/eller innan de påbörjar ett arbetspass. Personalens hygien väger tyngst för att restaurangen ska kunna förbli så hygienisk som möjligt.
  • Ha handsprit vid entrén. Det kan vara bra om kunderna kan sprita händerna, speciellt när de kommer in i restaurangen.
  • Ha digitala menyer. För att undvika smitta från menyerna kan restaurangen erbjuda digitala menyer som kunderna kan titta på i sin egen mobil.
  • Ha mer engångsprodukter. Salt, peppar och tandpetare bör finnas som engångsprodukter så att kunderna inte tar i samma saker.
  • Längre avstånd mellan borden. Att hålla avstånd är också viktigt för att hålla restaurangen fräsch. Se till att kunderna sitter minst en meter ifrån varandra.

Om inte restaurangen har möjlighet att installera en dusch så kan det vara en god investering att bygga ett litet badrum till personalen. Det är svettigt och ansträngande att jobba i kök och det är också viktigt att servitörerna håller sig fräscha. Annars finns det risk att restaurangens rykte påverkas av hur personalens hygien uppfattas av kunderna. Genom att underlätta för personalen att ha en god hygien så finns det inga ursäkter att inte ha det.

cocktail