Skapa restaurangkänsla hemma

Ibland får man helt enkelt inte till det där restaurangbesöket man går och drömmer om. Anledningarna kan vara många, svårt att få barnvakt, dålig ekonomi eller helt enkelt svårt att planera. Men finns det egentligen något som säger att man inte kan ha en minst lika mysig middag hemma? Låtsas att du driver en egen restaurang för en kväll. Bjud in vänner, ha en romantisk dejt med din partner eller ha bara en härlig singelmiddag helt för dig själv. Lyx behöver varken vara dyrt eller omständligt.

Hemleverans med vin

Hos Vinoteket kan du alltid beställa gott och prisvärt vin med hemleverans, direkt via deras hemsida. Det går till och med att prenumerera på vinleveranser för att vara säker på att förrådet aldrig är tomt. Finns det något lyxigare och mer restaurang-likt än att kunna ge dina gäster en vinlista som de själva får välja från när de äter middag hos dig? Det kommer definitivt höja standarden för kvällen.

Skriv ut vackra menyer

Oavsett om det är tvårätters eller sjurätters du ska laga så kan du anstränga dig lite extra och skriva ut en riktig meny. Tänk på tv-programmet Halv åtta hos mig och beskriv rätterna detaljrikt och fantasifullt. Dela ut menyn direkt när gästerna kommer eller lägg dem vid matplatserna.

Klä upp er!

Det är så lätt att göra sig för bekväm, och att hemma alltid betyder myskläder. Visst är det ett måste att få känna sig avslappnad i sitt eget hem, men för vissa kvällar kan man faktiskt klä upp sig även om man inte tänker ta ett enda steg utanför ytterdörren. Om du vill ha en extra mysig middag hemma så lägg ner lite extra tid på ditt utseende. Oavsett om du ska ha kvällen för dig själv, med dina bästa vänner eller din partner. Stämningen blir annorlunda när alla har ansträngt sig lite extra!

cocktail