Michelinguiden: En kartläggning över världens bästa restauranger

Michelinguiden har sitt ursprung i Frankrike för mer än hundra år sedan, år 1900. Det började med att industrimannen André Michelin skapade en reseguide för att underlätta resor som gavs bort med köpet av däck. Det var André Michelin som tillsammans med sin bror Édouard Michelin grundade det franska företaget Michelin som tillverkar däck till fordon, numera en av världens största däcktillverkare. Denna guide innehöll praktisk information som kartor, instruktioner för däckbyte, bensinstationer och sist men inte minst en lista över platser att vila och äta. Michelinguiden representerade därmed den första europeiska guiden för hotell och restauranger. Först 1920 började den verkligen ta fart på grund av dess ökade popularitet. Under året lanserades den nya Michelinguiden med fokus på rekommendationer på restauranger baserat på kunders åsikter.

I slutet av 1920-talet började restauranger rangordnas av en serie stjärnor och några år senare introducerades systemet med Michelinstjärnor. En restaurang kan tilldelas en, två eller tre stjärnor. Varje stjärna betyder följande:

  • En Michelinstjärna: Restauranger med en Michelinstjärna är de som är mycket duktiga i sin specialitet.
  • Två Michelinstjärnor: Två stjärnor tilldelas restauranger med högsta kvalitet i sin typ av matlagningskonst.
  • Tre Michelinstjärnor: Tre stjärnor innebär att restaurangen uppnått högsta kvalitet och är “välförtjänt av resan” dit.

Historien om Michelinguiden visar att kreativa idéer kan ge fantastiska resultat. Det som började som en reklammetod utvecklades till en global och respektabel referenskälla för kvalitet. Ta därför chansen med ett bra företagslån hos https://www.capcito.com/sv att förverkliga drömmar och idéer. Numera har nästan 2000 restauranger I världen minst en Michelinstjärna. Michelinguiden förnyas årligen och för närvarande består utvärderingskriterier av följande: produktval, kreativitet, smaker, förhållandet mellan kvalitet och pris samt maträtters konsistens och sammansättning.

Det är få restauranger som lyckas förnya sina Michelinstjärnor. Dock finns undantag som till exempel Osteria Francescana i Italien som varit kvar på listan åtta år i följd.

cocktail