Klädkoder på restaurang och barer

På en del finare restauranger och barer kan det krävas en viss klädkod för att få komma in och vistas där. Även om det kanske inte står exakt om en kod gäller eller inte så kan det vara givet att man ska klä upp sig eller åtminstone inte kliva in i jeans och t-shirt. Men vilka koder kan då gälla?

Även om det inte står en uttalad klädkod så kan det vara givet ändå. Faktum är att det handlar mer om vanligt folkvett när du stiger in på en del barer och restauranger, speciellt de med Michelin-stjärnor. Ska du bara gå in och äta på McDonalds behöver du givetvis inte klä dig i kostym och klänning. Dock ska du givetvis känna dig bekväm med vad du bär.

Manliga respektive kvinnliga klädkoder

Som kvinna när du ska ut och äta på en finare restaurang kan du bära en snygg klänning eller ett par kostymbyxor och någon fin topp. Vilka skor du ska bära beror helt på men undvik sneakers. Bär ett par snygga flats eller ett par högklackade skor. Är det vinter ute kanske ett par snygga högklackade stövlar eller stövletter fungerar fint.

Är du man kan du komma in med en kostym men även en något ledigare klädsel kan fungera fint. Ett par snygga kostymbyxor med en fin tröja eller en kavaj med skjorta och ett par chinos går hem på de flesta restauranger.

Hur vet jag vilken klädkod som gäller?

Ofta räcker det med att gå in på restaurangens hemsida eller barens egen sajt för att läsa om det finns en klädkod eller inte. Står det ingenstans kan du gå förbi och fråga om du misstänker att det är en finare restaurang där eventuell specifik klädsel kan gälla. Du kan även ringa restaurangen och kolla vad de säger om klädsel. Om du firar ett visst tillfälle kan du vilja köpa någonting nytt enbart för det tillfället. Då passar det bra att gå in och spana på https://www.na-kd.com/sv för att se vad de har i sitt utbud. De har allt från lediga stilar till riktiga festklädslar.

Avslappnat på vanliga restauranger

Om ingenting står och restaurangen verkar vara en vardaglig typ av restaurang, bar eller matställe så kan du utgå från att du kan gå in med en avslappnad stil. Det räcker helt enkelt att du är hel och ren och kanske inte kommer i trasiga shorts, keps och en kort magtröja. Avslappnat kan vara ett brett spann men tänk på vad du skulle ha på dig om du gick till jobbet en dag, och kanske ta samma outfit till restaurangen. Undvik keps eller någon form av huvudbonad om det inte är McDonalds, Max eller något annat fastfood-ställe.

cocktail