Vilken typ av restaurang och bar väljer du?

Våren är här, vilket för många innebär besök på restauranger och barer. Det perfekta sättet att fira vårens ankomst börjar med ett besök på en välkänd restaurang, och kryddas därefter med avkoppling i en skön bar med trevlig atmosfär.

Inspireras av flödet och upptäck utbudet

Tillhör du typen som gillar att scrolla bland matflöden på sociala medier? Uppmärksamheten fångas lätt av bilder på lyxiga efterrätter som tårtor, bakelser och härligt fyllda efterrättsskålar med olika typer av gott innehåll. Går man i bröllopstankar är det bara att välja en bild på en bröllopstårta man fastnar för och se om den går att beställa. Bläddrandet bland matbilder är också ett bra sätt att få inspiration till vardagsmaten. Bland några kanske det väcker intresset för att upptäcka en ny restaurang eller bar i vår? I Sverige är intresset för det kulinariska ganska utbrett och det vimlar av fräscha restauranger och barer som är värda ett besök. Nu när våren är kommen och det är ljusare ute längre om kvällarna så är det lite lättare att vara spontan och gå ut och äta eller bara ta ett glas, om det finns plats vill säga.

Boka bord på en härlig krog

Barer och restauranger öppnar upp sina uteserveringar lagom till våren. Äntligen är det dags att ersätta matlagningen hemma med ett restaurangbesök lite oftare. Det är smidigt att beställa hem mat från alla möjliga restauranger nu för tiden, men håll med om att inget går upp emot ett fysiskt besök på sin favoritrestaurang med bästa utbudet eller baren i stan med högst mysfaktor. Kom bara ihåg att boka bord på restaurangen i förväg för att vara säker på att få plats.

Testa havets delikatesser på nya sätt

Kanske har ostron blivit en välkänd delikatess just för att de oftast serveras råa. Men har du provat på ostron efter att de har varit i ugnen? Ett hett tips är att leta upp en restaurang som har gratinerade ostron på menyn. Detta är en smak värd att uppleva, då den ändras och får en helt annan karaktär jämfört med när de äts på det vanliga sättet, det vill säga naturliga, råa med lite pressad citron på.

Barer med utsikt

Oavsett om du är typen som föredrar att ta en afterwork på en bar eller restaurang – vad är härligare än att avsluta en bra vecka på en topp. Vad sägs om att testa utsikten från en takbar? Det kan ju inte bli annat än toppen. På rooftopguiden finns ett samlat utbud av takbarer från olika delar av världen. Föreställ dig att ta ett glas champagne på en chic takbar i Paris eller Milano, eller i någon annan storstad som ligger geografiskt närmare som t.ex. Hamburg eller Helsingfors? Har du inte något kommande restaurangbesök inbokat att se fram emot eller hinner resa utomlands, så finns det även takbarer i Stockholm och Göteborg.

cocktail