Att inreda sin restaurang

Om man har en egen restaurang, eller om man ska starta en sådan kan det vara klokt att fundera lite över inredningen. Är det så att man tagit över en restaurang som fungera kan det även då vara klokt att göra om lite då och då. På så sätt håller sig restaurangen eller baren fräsch och välkomnande för alla gäster.

Bygg egen inredning till restaurangen

Ibland kan det vara så att man inte finner färdigbyggda möbler som passar i den restaurang eller bar man inreder. Då kan ett alternativ vara att platsbygga sakerna. Genom att köpa virke kan man bygga en lång bardisk med hyllor, bänkar utmed väggen och mycket annat. Då får man alla möbler precis som man vill ha dem och de kommer också att passa perfekt in i lokalen. Om det till exempel finns ett litet utrymme som är svårt att använda kan man snickra ihop ett bord, en bänk eller kanske en hylla som passar in perfekt där.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att gästerna trivs i baren eller restaurangen. Då är chansen större att de kommer dit, och ofta rekommenderar de också vänner att besöka platsen. Det kan vara klokt att tänka över vilket tema man vill ha i sin lokal. Ska det vara mysigt med sköna stolar, öppen eld, levande ljus och fina dukar, eller vill man ha en mer modern stämning med glada färger och glödlampor som hänger fritt i taket? Det beror helt enkelt på vilken målgrupp man riktar sig till.

Val av färg och material

Man bör också fundera över vilka material och färger man inreder med. Det kan vara klokt att välja hållbara material som också tar viss hänsyn till miljön. När det gäller färgerna är det inte fel att hålla sig till färger som ofta förekommer i maten som serveras. Det gäller också att se till restaurangens eller barens läge. Om lokalen ligger i en källare och inte är så stor kan det vara bra att undvika mörka färger. De kan däremot fungera om lokalen är stor eller om den har ett rejält ljusinsläpp.

Lättstädad design

När det gäller inredningen på en restaurang eller i en bar är det bra om allt är lätt att städa. Har man klädda stolar eller fasta dukar på borden är det inte helt lätt att få rent om personalen eller en gäst spiller.

Möbler

På en restaurang vill man i regel att så många gäster som möjligt ska få plats. Därför bör man också tänka efter lite kring vilka möbler man väljer att använda där. Har man ont om plats är det klokt att välja stolar utan armstöd. Det kan också vara bra att välja små bord som sätts samman till ett stort vid behov.

cocktail