Takbarer

Det finns barer och så finns det barer. Om du hittat favoritstaden och endast har en kväll kvar innan du ska ta flyget eller tåget tillbaka till Sverige, då är takbaren det ultimata stället att avsluta resan på.

Panorama

En bar uppe på ett tak på en hög byggnad ger en fantastisk utsikt över staden. Ibland kan du se ändå ut på landet, men är du i en megastad i Asien då är det bara stad och hus som du kommer ha framför dig. Ett bra sätt att avsluta en fin semester på och ännu ett minne att ha förutom alla snygga bilder.

Självklart kostar det mer att gå till en takbar än till en vanliga restaurang, särskilt om du också ska äta. Om du tycker om takbarer eller ovanliga restauranger och barer, då kan det vara klokt att i förväg kolla upp vilka ställen som finns på platser som du ska resa till. Då hinner du också ta reda på priser och jämföra olika ställen och förhoppningsvis hitta ett som passar smak, tycke och plånbok. På vissa ställen är det främst utsikten som man betalar för, medan maten och drycken är tämligen ordinär, medan andra ställen erbjuder både vacker vy och en fantastisk smakupplevelse.

Asien är hett

Om du vill vara säker på att hitta en riktigt cool takbar bör du åka till Asien. Många asiatiska länder, särskilt Kina, vill bygga höga moderna byggnader och flera av de högsta finns faktiskt i den världsdelen. Asien är billigare än Europa, men de finaste takbarerna kostar efter vad de smakar. Det kan också finnas klädkod, så tänk på att kolla upp det i förväg. Det vore snopet att komma till en byggnad som förklarar att dina fotvänliga sandaler inte passar deras fina tak. Om du tycker om exklusiva barer och restauranger bör du också ta med dig snygga kläder som passar de olika ställena.

cocktail