Den nya baren

De senaste åren har en ny bar kommit och intagit mark: smoothiebaren! Du kan se den på flygplatser, inne i gallerier, på turiststråk och bland vanliga restauranger och kafén. Och den har kommit för att stanna.

Hälsosamma drycker

På en smoothiebar kan du köpa smoothies, fruktdrycker i alla möjliga smaker. De serveras alltid kalla, så efterfrågan på dem är större på sommaren än på vintern. Men det finns också många som vill ta en smoothie vintertid för att få i sig alla mineraler och vitaminer. Smoothiebarerna har kommit som ett hälsosamt alternativ till en snabb hamburgare på stan. De är mättande, helt vegetariska och kan blandas till så att de passar de som har allergier eller är överkänsliga.

Hela samhället har blivit mer hälsomedvetet, vilket gör att smoothebarerna ligger i tiden. Det finns gym som har öppet 24/7, för varje år blir det fler som ställer upp i stora lopp som Vasaloppet, Tjejmilen och andra evenemang. Att då kunna ta en hälsosam smoothie till mellanmål blir då naturligt. Dock kan de vara ganska dyra och det är billigare att göra smoothies hemma. Men det är en skön känsla att beställa en smoothie med sina favoritfrukter en varm sommardag och kunna fortsätta att strosa omkring – samtidigt som man faktiskt är nyttig!

cocktail