En fanastypub i Oxford

Om Sagan om ringen eller Narnia är dina favoritfilmer eller favoritböcker måste du åka till The Eagle and Child i Oxford. Under 30- och 40-talet träffades bland annat C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien där tillsammans med andra författare i en diskussionsklubb som kallades Inkling club.

Drack öl och samtalade

Det var fler än bara de kända fantasyförfattarna som var med i klubben och under årens lopp hann det bli ganska många. De drack öl och diskuterade litteratur. De hjälpte också varandra och läste upp delar av sina blivande böcker och lät de andra kommentera. Mannen som skapade Narnia och Aslan, C.S. Lewis, fick alltså höra om Frodo och Gandalf långt innan böckerna kom i tryck; och vice versa. På den tiden var inte fantasy lika stort som idag; det är speciellt tack vare Sagan om ringen och Narnia som fantasy blivit en så stor och uppskattad gengre.

Eagle och Child

Eagle och Child ligger i Oxford, där de två författarna också bodde och verkade vid universitet. Det är möjligt att gå till puben och ta en öl. Diskussionsklubben brukade sitta i ett särskilt rum och det finns ett litet plakett till deras ära.

cocktail