Hard Rock Café

För många ingår ett besök på Hard Rock Café om de åker utomlands till en storstad. Vissa personer köper en t-shirt eller annan pryl från varje HRC som de besöker. HRC är en restaurangkedja med 185 matställen över hela världen. De serverar hamburgare och väggarna är dekorerade med minnessaker från kända musiker.

Gitarren i London

År 1971 öppnades det första Hard Rock Café i Mayfair, London. Det blev ett populärt ställe som bland annat musikern Eric Clapton brukade gå till. Clapton brukade sitta på ett särskilt ställe där han hade en favoritstol och han gav ägarna en gitarr att sätta upp på väggen bakom hans plats år 1979 – en Red Fender Lead II. Efter ett tag ville också en av medlemmarna i The Who, Pete Townsend ha en gitarr ovanför hans favoritplats. Det var HRC:s frö till vad det är idag.

Hard Rock Café

Hard Rocks Cafés signum är att de har minnessaker från musikvärlden uppsatte på vägen. Det kan vara gitarrer, kläder från stora turnéer eller annat som kända musiker och band har använt. De får in sakerna genom donationer, men också genom att gå på auktioner. Hard Rock Café har över 80 000 olika retroprylar från musikvärlden – världen största musikmuseum på sätt och vis.

cocktail