Kalas på kedjor

Idag erbjuder de stora kedjorna inte bara mat, utan också upplevelser. På många hamburgerkedjor kan barnen leka i en lekhörna med till exempel bollhav. Kedjorna utvecklas ständigt. Många kedjor erbjuder också att anordna kalas på restaurangen.

Barnkalas

Om du har barn och tycker att det är jobbigt att behöva anordna födelsedagskalas kan du helt enkelt be en restaurang att anordna kalaset åt dig. När du anlitar en restaurang att ta hand om festen, då tar många av dem också hand om barnen. En värd – en barnvakt – tar emot barnen och underhåller dem under hela kalaset med roliga berättelser och lekar. Självklart ingår också mat och tårta – som förmodligen är en av anledningarna till att du inte vill behöva hålla i kalaset själv.

Fördelar och nackdelar

Det finns både fördelar och nackdelar med att låta en kedja anordna ett barnkalas. Den största fördelen är självklart att inte behöva göra något – de sköter allt! Det kan också finnas teman att välja på, så att det blir extra roligt för ditt barn. De flesta barn tycker också om att äta på hamburgerkedjor, så gästerna kommer att uppskatta upplevelsen. För många tanken på att behöva städa huset innan kalaset och sedan, än mer, efter och däremellan ta hand om ett stort gäng med barn på en lördag, kan vara en tillräcklig anledning till att låta en tredje aktör anordna festen.

Den finns dock ett par nackdelar. Ett kalas på en restaurang blir mindre personlig och barnen kan inte heller börja leka på samma sätt som i ett hem. Det kan också kännas för dyrt och det kan urarta till en tävlan mellan familjer om att anordna det mest spektakulära kalaset.

cocktail